Rivig äppelkakaPajdeg
150 gram margarin3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk vatten
Fyllning
100 gram margarin
2,5 dl socker
2 st ägg
4 st äpplen, syrliga och grovt rivna
Skalet av en halv citron, rivet
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda och tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel och ställ formen i kylen.
Rör smält margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen - ett i taget och till sist äpplena och citronen. Ta fram pajformen igen och slå äppelsmeten där i.
Grädda i 25 minuter.
(Källa: Tasteline.com)
3 kommentarer:
Låter gottgottigottgott. får vänta lite och se om jag tål mjöl i fortsättningen
Hej Birgitta!
Jag har provat detta recept och det blev superläckert.
Grattis på födelsedagen, vännen!!
Hipp...hipp...hurra!
Stor kram.
Skicka en kommentar