söndag 7 april 2013

Rågkakor


 Första baket
 Andra baket och det lyckades lika bra

Rågkakor
Du behöver 50 gram jäst (ett paket), 5 dl filmjölk, (5 dl mjölk)
en halv matsked salt, 2 teskedar ättiksprit (12%),
4,5 dl rågmjöl och 6,5 dl vetemjöl. (tänk på att spara lite vetemjöl för utbakning)
( jag tillsatte lite sirap)

Rör ut jäst, salt och ättika med rumsvarm fil.
Blanda i mjölet tillsammans med valfri krydda.
Låt degen jäsa, gärna varmt, i ca 30 minuter.
Knåda sedan ut degen och bearbeta den tills den är jämn och mjuk.
Gör två platta brödkakor, ca en cm tjocka.
Jäs dem i ca 30 minuter eller tills de nått dubbla tjockleken.
Pensla försiktigt brödet med ljummet vatten och strö över rågmjöl.
Grädda i 225 grader i cirka 15 minuter.
Låt helst svalna på galler.

Inga kommentarer:

Torka din egen Mat - Fisk, Grönsaker , Bär och Frukt

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap--guider/hallbart-friluftsliv/torka-din-egen-friluftsmat---en-kom-i-gang-guide/...