Antal personer:
4
Ingredienser:
600 g pasta, kokt
8 blad svartkål
3 salladslökar
1 vitlöksklyfta
2 dl stora vita bönor, kokta
ca 1 dl grädde
citron
olivolja
salt och svartpeppar
parmesan
8 blad svartkål
3 salladslökar
1 vitlöksklyfta
2 dl stora vita bönor, kokta
ca 1 dl grädde
citron
olivolja
salt och svartpeppar
parmesan
Ta bort nerven från svartkålen och skär ner det övriga i grova bitar. Skär
salladslöken grovt och skär vitlöken fint. Blanchera svartkålen. Hetta upp
olivolja i en panna. Fräs svartkål samt salladslök och vitlök. Tillsätt bönorna
och lite av grädden, bara precis så att rätten binds ihop. Smaka av med
citronsaft, salt och svartpeppar. Blanda grönsakerna med pastan. Avsluta med att
riva parmesan och ringla olivolja över.
Mat & Vänner 5/2010
**********************************************
Stuvad svartkål till pasta
svartkål
grädde
salt
peppar
Till servering
pasta och parmesan- eller västerbottenost
Skölj kålen. Skär bort mittnerven och dela i mindre bitar. Fräs kålen i smör. Häll på grädde och låt koka en bra stund. Jag kokade den i ca 30 min. Kålen är ganska så hård. Smaka av med salt och peppar. Blanda med med den kokta pastan. Häll eventuellt på lite av pastavattnet för att få en krämig sås. Riv över ost.
http://kinnasblogg.blogspot.se/
**********************************************
Stuvad svartkål till pasta
svartkål
grädde
salt
peppar
Till servering
pasta och parmesan- eller västerbottenost
Skölj kålen. Skär bort mittnerven och dela i mindre bitar. Fräs kålen i smör. Häll på grädde och låt koka en bra stund. Jag kokade den i ca 30 min. Kålen är ganska så hård. Smaka av med salt och peppar. Blanda med med den kokta pastan. Häll eventuellt på lite av pastavattnet för att få en krämig sås. Riv över ost.
http://kinnasblogg.blogspot.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar