söndag 5 april 2015

Svartkålspasta, Stuvad svartkål till pasta

Svartkålspasta

 

Svartkålspasta


Antal personer: 
4

Ingredienser: 
600 g pasta, kokt
8 blad svartkål
3 salladslökar
1 vitlöksklyfta
2 dl stora vita bönor, kokta
ca 1 dl grädde
citron
olivolja
salt och svartpeppar
parmesan

Ta bort nerven från svartkålen och skär ner det övriga i grova bitar. Skär salladslöken grovt och skär vitlöken fint. Blanchera svartkålen. Hetta upp olivolja i en panna. Fräs svartkål samt salladslök och vitlök. Tillsätt bönorna och lite av grädden, bara precis så att rätten binds ihop. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Blanda grönsakerna med pastan. Avsluta med att riva parmesan och ringla olivolja över.

Malin Andersson

Mat & Vänner 5/2010
**********************************************



Stuvad svartkål till pasta
svartkål
grädde
salt
peppar

Till servering
pasta och parmesan- eller västerbottenost

Skölj kålen. Skär bort mittnerven och dela i mindre bitar. Fräs kålen i smör. Häll på grädde och låt koka en bra stund. Jag kokade den i ca 30 min. Kålen är ganska så hård. Smaka av med salt och peppar. Blanda med med den kokta pastan. Häll eventuellt på lite av pastavattnet för att få en krämig sås. Riv över ost.

http://kinnasblogg.blogspot.se/

Inga kommentarer:

Torka din egen Mat - Fisk, Grönsaker , Bär och Frukt

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap--guider/hallbart-friluftsliv/torka-din-egen-friluftsmat---en-kom-i-gang-guide/...