fredag 11 maj 2012

Kalljäst bröd - enkelt och snabbt

Ingredienser;
3 g jäst ( ca 3 kryddmått )
3 dl kallt vatten
6-7 dl vetemjöl 
1 tsk salt
/i denna degen blandade jag i solrosfrön/  
du kan blanda i svarta oliver, fullkorn, kryddor du tycker om,

Så gör du; 
1. Rör ihop ingredienserna till en deg
och låt stå under duk 8 - 10 tim.
degen blir ganska tjock -
tar du den större mängden mjöl
får du ta lite mer vatten.

2. Häll ut lite mjöl på bordet,
och skrapa ut degen och forma försiktigt,
inget knådande.
eller direkt på ett smörpapper på plåten
3. Grädda i 275 grader
ca 30 min / kolla innan tiden är ute

Nygräddat bröd på morgonen
sista ggn jag bakade så fick bunken stå i kylskåpet under natten.

Inga kommentarer:

Torka din egen Mat - Fisk, Grönsaker , Bär och Frukt

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap--guider/hallbart-friluftsliv/torka-din-egen-friluftsmat---en-kom-i-gang-guide/...