söndag 24 mars 2013

groddar

 

Grodda så här/ Saltå kvarn
http://www.saltakvarn.se/index.htm

Ingredienser

Man kan grodda mängder av frön och baljväxter. Alla bönor lämpar sig dock inte att grodda.
De som passar bra är: Adzukibönor, Mungbönor, Gröna Linser, Kikärter och Sojabönor.
Groddar av kikärter och sojabönor ska förvällas innan de serveras.

Gör så här

Skölj 1 dl bönor, linser eller kikärter och blötlägg över natten. Häll bort vattnet och skölj dem igen. Låt burken stå under en handduk, gärna upp och ned med nät över öppningen så att vattnet kan rinna av ordentligt. Skölj sedan groddarna 2 - 3 ggr per dag. Efter 4 - 5 dagar är groddarna klara. Ställ dem nu i fönstret så blir de vackert gröna. Förvara groddarna i kylen.
Hållbarhet ca 5 dagar.
Groddarna är riktiga små energibomber, fulla med vitaminer och mineraler.

Inga kommentarer:

Torka din egen Mat - Fisk, Grönsaker , Bär och Frukt

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap--guider/hallbart-friluftsliv/torka-din-egen-friluftsmat---en-kom-i-gang-guide/...