måndag 18 mars 2013

Kardemummakaka

direkt ur ugnen, jag hade inget pärlsocker så det blev 
annat strössel och lite strösocker som ströddes över,
lätt att göra och endast 25 min i ugnen.
Kardemummakaka!

Blanda;
4 dl vetemjöl,
100 gram halvsmält smör,
2 dl filmjölk, 1 tsk vaniljsocker,
1 msk malen kardemumma,
2 tsk bakpulver,
1 ägg och 1,5 dl strösocker i en skål. 
Rör bara så att det blandar sig.
Häll i springform, strö över rikligt med pärlsocker.
Grädda i ca 25 minuter i 175 grader. 

1 kommentar:

Anne-Marie sa...

Kardemummakakan låter intressant. Lånar receptet.

Torka din egen Mat - Fisk, Grönsaker , Bär och Frukt

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap--guider/hallbart-friluftsliv/torka-din-egen-friluftsmat---en-kom-i-gang-guide/...