fortsätter med tankar om att odling ska vara roligt och lättsamt, alla har olika förutsättningar.
själv har min ork genom sjukdom ellimenerats ,
Jag får anpassa odlingen efter det, och gudhjälpemig kanske be om hjälp med vissa saker,
söndag 10 maj 2015
Fransk rabarbermarmelad
Fransk rabarbermarmelad
Fransk rabarbermarmelad är ett förstklassigt recept som smakar ljuvligt tack vare en fyllig och fräsch smak av rabarber och smör. Marmeladens styrka ligger även i den perfekta balansen av sötma och syrlighet.
Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Skölj rabarberstjälkarna noga och skär dem i tunna bitar. Blanda med socker i en bunke och låt det dra över natten.
Slå upp den saft som bildats i en kastrull, och koka ihop den på hög värme utan lock tills cirka hälften kvarstår. Lägg sedan i rabarbern, koka kraftigt under omrörning. Rör ner smöret när marmeladen kokar som mest.
Sänk värmen och låt marmeladen koka sakta i 30-45 minuter. Prova om den har rätt konsistens genom att låta lite marmelad svalna på ett fat.
Slå upp marmeladen på väl rengjorda glasburkar, förslut. Låt smaken mogna i ett dygn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar