söndag 10 maj 2015

Fransk rabarbermarmelad

Fransk rabarbermarmelad
 
Fransk rabarbermarmelad är ett förstklassigt recept som smakar ljuvligt tack vare en fyllig och fräsch smak av rabarber och smör. Marmeladens styrka ligger även i den perfekta balansen av sötma och syrlighet.
Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999.

 

Ingredienser


1 sats

  • 1 kg späd rabarber
  • 1 kg strösocker eller 750gr 
  • 30 g smör

Så här gör du

  1. Skölj rabarberstjälkarna noga och skär dem i tunna bitar. Blanda med socker i en bunke och låt det dra över natten.
  2. Slå upp den saft som bildats i en kastrull, och koka ihop den på hög värme utan lock tills cirka hälften kvarstår. Lägg sedan i rabarbern, koka kraftigt under omrörning. Rör ner smöret när marmeladen kokar som mest.
  3. Sänk värmen och låt marmeladen koka sakta i 30-45 minuter. Prova om den har rätt konsistens genom att låta lite marmelad svalna på ett fat.
  4. Slå upp marmeladen på väl rengjorda glasburkar, förslut. Låt smaken mogna i ett dygn.

Inga kommentarer:

Torka din egen Mat - Fisk, Grönsaker , Bär och Frukt

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap--guider/hallbart-friluftsliv/torka-din-egen-friluftsmat---en-kom-i-gang-guide/...