********************
Receptet? Det har jag hittat här. Och om ni inte orkar klicka på länken:
3/4 dl kikärtsspad (från konserverade kikärtor) tetrapack
1/2 kryddmått vinsyra (finns i kryddhyllan i alla mataffärer)
1 dl strösocker (jag använde florsocker)
Gör så här:
Vispa kikärtsspad och vinsyra tills det blir toppigt (ungefär som det ser ut på översta bilden)
Tillsätt socker, matskedsvis och vispa tills smeten är så fast att det går att vända skålen över huvudet.
Spritsa eller skeda ut på en plåt, klädd med bakplåtspapper, smeten räcker till exakt en plåt om man lägger dem ganska tätt.
Baka i ugnen i 1-1,5 timme i 100 grader. Passa så att de inte blir brända, de ska vara helt vita.
Låt dem svalna en aning sedan är de lätta att lossa från bakplåtspappret.
https://www.facebook.com/pages/Kakboken-utan-%C3%A4gg-och-mj%C3%B6lk/155807571118277?fref=ts
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar