fredag 30 augusti 2013

Plommonmarmelad

Plommonmarmelad och i bakgrunden Inlagda rödbetor,

Marmelad;
1 1/2 kg plommon, 1/2 dl vatten, 1 stor citron
2 msk riven färsk ingefära
11 dl strösocker (1 kg)
det är grunden,

sen blev det nåt helt annat,
tillsammans med mindre än en halv citron följde röda vinbär ca 2 dl med
hittade en burk oätlig (jättehård ) syltad ingefära ( smaken inte fel) 2 teskedar åkte med
det blev en ganska bra balans på det hela.
kokas långsamt i ca 35 min, annars kan det brännas vid.

dom större rödbetorna och squashen revs tillsammans med lök och ägg till biffar
kvällsmåltiden var fixad,
recept på detta - inget

2 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Vilken spännande smak. Ska försöka om jag får några plommon i år. Har bara ett träd kvar.

Äppelblom sa...

Tyvärr dog mitt plommonträd i våras. Jag har inte bestämt om jag ska plantera något nytt ännu.
Inga körsbär blev det heller, men massor med äpplen och svarta och röda vinbär.
Må så gott och ha det bra!

Torka din egen Mat - Fisk, Grönsaker , Bär och Frukt

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap--guider/hallbart-friluftsliv/torka-din-egen-friluftsmat---en-kom-i-gang-guide/...