måndag 9 februari 2015

godis

idag känner jag mig nästan lite som Renée Voltaire, när jag innovativt hittat på ett eget syrligt och supernyttigt godis! Jag mixade två äpplen och en liter nyplockade svarta vinbär till en slät smet. Sedan bredde jag ut smeten på bakplåtspapper och torkade i min torkapparat i 40 grader/ eller i ugnen/. När arken var så torra att de gick att dra loss från bakplåtspappret klippte jag remmar med saxen och fyllde en hel burk med supersyrliga och dundernyttiga godisremmar. När man torkar mat så här, försvinner en del vitaminer, men alla viktiga levande enzymer finns kvar!

Inga kommentarer:

Torka din egen Mat - Fisk, Grönsaker , Bär och Frukt

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap--guider/hallbart-friluftsliv/torka-din-egen-friluftsmat---en-kom-i-gang-guide/...