fortsätter med tankar om att odling ska vara roligt och lättsamt, alla har olika förutsättningar.
själv har min ork genom sjukdom ellimenerats ,
Jag får anpassa odlingen efter det, och gudhjälpemig kanske be om hjälp med vissa saker,
Jag älskar det här receptet, det är lätt, gott, smarrig och går fort. Jag har snott det från Emma å nu gör jag det igen. För det tåls att lagas igen, och igen, och igen, och igen.... /Anette Rosvall
Ingredienser
300gsquash, riven1stliten lök, finhackad1dlvetemjöl special, knappt2stnävar riven parmesan1mskmynta, finhackad1mskpersilja, finhackad1krmmuskot, riven1dlskorpmjöl, knappt1stägg, lätt vispatSalt, efter smakSvartpeppar, efter smaklite sockerolivoljaDilltzatsiki1ststor gurka, skalad, urkärnad och riven1stvitlöksklyfta, pressad5dlmezeyoghurt1nävedill, hackad1mskvitvinsvinägerSalt, efter smakVitpeppar, efter smaklite sockerris
Foto: Husmorsorna
Tips
Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på Husmorsornas blogg.
Gör så här
1. Pressa ut allt vatten ur squashen och löken genom att ta det rivna och klämma genom fingrarna för allt vad tygen håller.
2. Blanda sedan ihop allt utom oljan till en fin gegga. Provsmaka. Smeten ska vara riktigt god!
3. Forma små smarriga biffar.
4. Hetta upp oljan i en stekpanna och i med biffarna.
5. Stek på medelvärme tills de bli gyllengula, ta upp dem och lägg dem på lite hushållspapper.
6. Dilltzatsiki Pressa vattnet ur gurkan, gucka ihop allt och ät!
7. Avnjut med ris, en rejäl sallad och dilltzatsikin!
Finhacka löken. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs ris, saffran och lök under omrörning till riset ser genomskinligt ut. Det får inte brynas. Tillsätt vinet och låt det koka in på svag värme. Späd med grönsaksbuljong lite åt gången och rör om. Tillsätt mer buljong allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt tills risgrynen är nätt och jämt mjuka ca 20 minuter.
Skär svampen i små bitar och stek den lätt i matfett. Blanda ner svamp, ost och timjan. Smaka av med salt och peppar. Låt risotton svalna ca 10 minuter, forma till biffar och vänd i mjöl. Stek biffarna i olja. Risotton kan naturligtvis serveras som den är.
Skär bort ändarna på squasherna och dela dem i två bitar vardera. Gör ett hål rakt igenom dem med en äppelurkärnare. Skär fruktköttet i små tärningar.
Värm hälften av oljan i en kastrull, tillsätt schalottenlöken, vitlök och squashtärningar, lägg på lock och låt sjuda i 5 - 8 minuter tills allt är mjukt. Rör i kryddorna och lägg över blandningen i en skål. Tillsätt getosten och ströbröd. Salta och peppra. Blanda alltsammans ordentligt till en fast fyllning. Fyll "squashtornen" med getostblandningen. Pensla dem med resterande olja och grilla under förvärmd grill några minuter tills de är mjuka och fått lite färg.
Såsen
Värm olivoljan på låg värme, tillsätt vitlök och koka försiktigt tills den är mjuk, 5 - 8 minuter. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet. Tillsätt tomaterna, vinäger, basilika och låt det stå på svag värme i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp squashen och risottobiffarna på en spegel av tomatsås och toppa med lite extra stekt svamp.
Skala potatisarna och skär dem i minre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av dem.
Mosa potatisen med elvisp. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och matfettet.
Grovriv squashen, riv löken fint och rör ner det i potatismoset. Smaka av med salt och peppar.
Dela tomaterna i klyftor. Skala och finhacka löken. Blanda lök och tomater. Skaka samman vinäger, olja, salt och peppar. Häll dressingen över tomat- och lökblandningen.
Forma runda biffar. Vänd dem i lite ströbröd. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett.
Lägg upp dem på uppläggningsfat och strö smulad fetaost över. Bjud tomatsalladen till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar