Grönkålssoppa
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Olja till stekning
500 g fryst grönkål
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
2 dl havremjölk/havregrädde
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Olja till stekning
500 g fryst grönkål
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
2 dl havremjölk/havregrädde
- Skala och hacka lök och vitlök, och fräs mjuk i en kastrull.
- Lägg i grönkålen, och fräs tills den tinat. Strö på vetemjölet.
- Häll på vattnet och smula ned buljongtärningarna. Rör om, sätt på lock, och låt koka i cirka 20 minuter.
- Tillsätt grädde, salt och peppar, och mixa soppan slät med stavmixer.
- Klart!
- Fullt av järn och C-vitamin och annat smått och gott.
vill man så Koka ägg, halvera och lägg tiill i soppan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar